Kia Forum banner

Smutna wiadomość. Kia wycofała model Soul w Kanadzie. Czy USA będą następne?

2.8K views 6 replies 4 participants last post by  Jaybird Skedattle  
#1 · (Edited)
To smutna wiadomość. Kia zaprzestała produkcji modelu Soul w Kanadzie. Pogłoski zaczynają się sprawdzać. Czy USA będą następne? Mam nadzieję, że nie. Kia (i Hyundai) nie oferują już nic, co by mnie interesowało. Tylko wysokie ceny, brzydka stylistyka i technologia, której naprawa kosztuje fortunę, gdy się zepsuje.

Byłem fanem Hyundaia i Kii przez dziesięciolecia, ale trudno się już nimi ekscytować. Albo jakimkolwiek nowym samochodem zresztą, wszystkie są do niczego.

Chcę tylko taniego, niezawodnego, ekonomicznego samochodu z silnikiem benzynowym i nikt już takich nie produkuje. 😭

#3 ·
Lepiej je złapać, póki są gorące. Mówią, że wszystko co dobre musi się kiedyś skończyć. Ale powinny być podstawowe, niedrogie modele dla ludzi, którzy tego chcą.

Jestem zadowolony z 21 Sportage, które dostałem w marcu. Więcej niż Soul, ale moim zdaniem nie przesadna technologia. Tak, kosztują więcej.
Czy jesteś MonsterSoul na forum Kia Soul? Podoba mi się twoja generacja Sportage (z wyjątkiem kierunkowskazów w tylnym zderzaku), ale nowe już nie tak bardzo.

Seltos jest najbliżej Soul. Ta sama platforma, silnik i skrzynia biegów, ale jest trochę większy i droższy. Jednak wygląda jak każdy inny mały SUV. Soul się wyróżniał. Cóż, nie mogę nic z tym zrobić, poza krzykiem na chmury. 😅