Kia Forum banner
61 - 80 of 110 Posts
LMAO Odpowiedziałem na telefonie podczas tankowania benzyny dzisiaj rano... Przypadkowo opublikowałem bez żadnej odpowiedzi. PRZYSIĘGAM, że edytowałem to i zamieściłem prawdziwy post. Widzę, że tak się nie stało i sprawdziłem to ponownie tylko dlatego, że otrzymałem powiadomienie o reakcji.

Nie jestem wystarczająco sprytny, żeby zacytować post, w którym napisano, żeby mnie nie cytować i zrobić mic drop. Hilarne, ale całkowicie niezamierzone. Zostawiam to dla potomności.
Absolutnie sam się na to nastawiłem 😂 ale absolutnie trafiłeś z odpowiedzią. Bez zarzutu

LMAO Odpowiedziałem na telefonie podczas tankowania benzyny dzisiaj rano... Przypadkowo opublikowałem bez żadnej odpowiedzi. PRZYSIĘGAM, że edytowałem to i zamieściłem prawdziwy post. Widzę, że tak się nie stało i sprawdziłem to ponownie tylko dlatego, że otrzymałem powiadomienie o reakcji.

Nie jestem wystarczająco sprytny, żeby zacytować post, w którym napisano, żeby mnie nie cytować i zrobić mic drop. Hilarne, ale całkowicie niezamierzone. Zostawiam to dla potomności.
___

To, co chciałem opublikować, to....

Powinni po prostu zrezygnować z nawigacji. Czy wszyscy po prostu nie używają swoich telefonów? Nigdy nie używam nawigacji w samochodzie mojej żony, używamy tylko Map Google (programiści Map Apple byli na LSD, nie ufam im. Jak wiele Apple robi dobrze, ta aplikacja map jest okropna)

Uważam, że to, co robi Kia/Hyundai, jest równoznaczne z "Mamy problemy z odtwarzaczem CD, którego nikt już nie używa, więc zamiast tego wstawmy radio z magnetofonem, aż to rozgryziemy"

Czy komuś by to przeszkadzało, gdyby nie było wbudowanej nawigacji, gdyby Twój telefon łączył się bezprzewodowo?
Od bardzo dawna nie miałem żadnych problemów z Mapami Apple. Zgaduję, że prawdopodobnie nie próbowałeś ich od czasu uruchomienia kilka lat temu. Jest niezwykle solidna od dłuższego czasu.

Jeśli chodzi o wbudowaną nawigację, to bonus dla tych, którzy mieszkają lub podróżują do obszarów o słabym zasięgu komórkowym. Właściwie potrzebowałem jej zaraz po zakupie Sportage i cieszę się, że pamiętałem, że ma prawdziwą nawigację, ponieważ zajęłoby trochę czasu, żeby dowiedzieć się, jak wjechać na właściwą drogę - brak zasięgu komórkowego. Mieszkam w środkowej Pensylwanii - dużo gór.

Od bardzo dawna nie miałem żadnych problemów z Apple Maps. Zgaduję, że prawdopodobnie nie próbowałeś go od czasu premiery kilka lat temu. Jest niezwykle solidny od dłuższego czasu.

Jeśli chodzi o wbudowaną nawigację, to bonus dla tych, którzy mieszkają lub podróżują do obszarów o słabym zasięgu komórkowym. Właściwie potrzebowałem jej zaraz po zakupie Sportage i cieszę się, że pamiętałem, że ma prawdziwą nawigację, ponieważ zajęłoby mi trochę czasu, żeby dowiedzieć się, jak trafić na właściwą drogę - brak zasięgu komórkowego. Mieszkam w centralnej Pensylwanii - dużo gór.
Mapy Google pozwalają wybrać mapy do pobrania i używania offline.

Od bardzo dawna nie miałem żadnych problemów z Apple Maps. Zgaduję, że prawdopodobnie nie próbowałeś go od czasu premiery kilka lat temu. Jest niezwykle solidny od dłuższego czasu.

Jeśli chodzi o wbudowaną nawigację, to bonus dla tych, którzy mieszkają lub podróżują do obszarów o słabej obsłudze komórkowej. Faktycznie potrzebowałem jej zaraz po zakupie Sportage i byłem zadowolony, że pamiętałem, że ma prawdziwą nawigację, ponieważ zajęłoby trochę czasu, aby dowiedzieć się, jak dostać się na właściwą drogę - brak obsługi komórkowej. Mieszkam w centralnej Pensylwanii - dużo gór.
Przyznaję, że minęło trochę czasu, ale może 2 lata, może 3? Kiedy trwała wielka afera wokół Apple Maps, nie miałem z nią żadnych problemów w Wichita Ks. Jednak pojechałem odwiedzić przyjaciela w KC i gdybym podążał za aplikacją Apple, jadąc i35 przez Olathe, kazała mi zjeżdżać na każdym zjeździe, a następnie wracać na autostradę, tak jakby most nad każdą główną ulicą był uszkodzony i nie można było po nim przejechać. To był koszmar... ale łatwo było zobaczyć, co robi i zignorować. Potem trochę przestałem z niej korzystać.

Do dziś wciąż próbuje zmienić mój adres domowy. Mieszkam na przedmieściach na południowo-wschodniej stronie miasta na cul-de-sac, powiedzmy 123 Robin Ct. Próbuje skierować mnie do 123 Robin St. na przedmieściach na północno-zachodniej stronie miasta, czasami, gdy jestem w pobliżu. (Lubię używać GPS do obserwowania mil i czasu przyjazdu, gdy jadę), ale działa dobrze dla kierowców dostarczających pizzę w mojej okolicy.

/shrug

Absolutnie nie, chyba że ktoś używa jednego z tych telefonów z klapką za 20 dolarów, które sprzedają w Walmart.
Jeśli mają telefon z klapką, prawdopodobnie nie kupują SUV-ów z zaawansowanymi ekranami dotykowymi... ani nie korzystają z tych funkcji, jeśli je mają.

Dostałem podróbki z włókna węglowego z Ali Express i wyglądają ładnie, ale ponieważ oryginalny sprzęt jest lekko zakrzywiony, jeden róg nie przylega. Nie chcę ich zdejmować, aby ponownie zainstalować je z lepszą taśmą i pogorszyć sprawę, więc z tym żyję.

Dostałem podróbki z włókna węglowego z ali express i wyglądają ładnie, ale ponieważ oryginalny sprzęt ma lekkie zakrzywienie, jeden róg nie przylega. Nie chcę ich zdejmować, aby ponownie zainstalować je z lepszą taśmą i pogorszyć sprawę, więc z tym żyję.
Spróbuj suszarki do włosów (lub opalarki), aby ją podgrzać i zobaczyć, czy możesz ją trochę uformować?

Czy komuś udało się znaleźć osłonę konsoli środkowej dla modelu z "zwykłą" dźwignią zmiany biegów? Wygląda na to, że dostępne są tylko nakładki na pokrętło zmiany biegów :( Mam tu X-line AWD i właśnie zamówiłem drewniane panele klamek drzwiowych z Amazon, ale nie mogę nic znaleźć dla konsoli środkowej.

Czy komuś udało się znaleźć osłonę konsoli środkowej dla modelu z "normalną" dźwignią zmiany biegów? Wygląda na to, że dostępne są tylko nakładki na pokrętło zmiany biegów :( Mam tu X-line AWD i właśnie zamówiłem drewniane panele klamek drzwiowych z Amazon, ale nie mogę nic znaleźć do konsoli środkowej.
To będzie bardzo trudne. Silnik 2.5L, jak sądzę, jest przeznaczony wyłącznie na rynek Ameryki Północnej i tylko oni mają "normalną" dźwignię zmiany biegów. Ponieważ prawie wszystkie nakładki są produkowane w Chinach, produkują tylko wersje z pokrętłem zmiany biegów.

To będzie bardzo trudne. Silnik 2.5L, jak sądzę, jest przeznaczony wyłącznie na rynek Ameryki Północnej i tylko oni mają „normalną” dźwignię zmiany biegów. Ponieważ prawie wszystkie nakładki są produkowane w Chinach, produkują one tylko wersje z pokrętłem zmiany biegów.
Ponieważ jesteś bardzo aktywny na tym forum i znasz się na rzeczy (wielkie brawa dla Ciebie!!!), zastanawiałem się również, czy kiedykolwiek natknąłeś się na skórzaną osłonę dźwigni zmiany biegów? Sportage 2023 używa tego samego uchwytu w kształcie litery T, co K5, i zauważyłem na forach K5, że ludzie zwykle wymieniają go na inną dźwignię zmiany biegów, coś bardziej sportowego. Szukałem tylko czegoś, co można by założyć na tę dźwignię, próbowałem kilku uniwersalnych skórzanych osłon, ale wszystkie są za duże. Nie wiem, czy natknąłeś się na coś, co mogłoby pasować?

Właśnie porównałem te dwa pojazdy i mają dokładnie tę samą część. Myślę, że nawet podstawa, która łączy osłonę dźwigni zmiany biegów ze wskaźnikiem biegów, jest taka sama. Jeśli forum K5 ma coś, z czego korzystają członkowie, powinno być w pełni kompatybilne z modelem Sportage. Osobiście jednak czegoś takiego nie szukałem, przepraszam.

Jeśli ktoś chce kupić wersję z drewnianym wzorem osłon, sprzedaję zestaw. Nigdy nie były używane. Byłem po prostu zbyt gorliwy zamawiając je przed przybyciem pojazdu i teraz zdecydowałem się kupić inny samochód.

Mam
Osłony przełączników szyb - drewno
Osłona panelu zmiany biegów - drewno
Ochraniacz ekranu ze szkła hartowanego (tylko prawa połowa)
Organizer schowka w podłokietniku

Sprzedam wszystko za 40 $ wysyłka z Teksasu. To około połowa ceny i nie musisz czekać na wysyłkę z Chin!
Sprzedane do gmhl10!

Czy komuś udało się znaleźć osłonę konsoli środkowej do modelu z "zwykłą" dźwignią zmiany biegów? Wygląda na to, że dostępne są tylko nakładki na pokrętło zmiany biegów :( Mam tu X-line AWD i właśnie zamówiłem drewniane panele klamek drzwiowych z amazon, ale nie mogę nic znaleźć do konsoli środkowej.
Są już dostępne na AliExpress dla modelu US. Powinienem mieć swój za kilka dni. Problem w tym, że mam X-Line i dostępny był tylko włókno węglowe. Zobaczę, jak to wygląda, bo nie mogę znieść tylko fortepianowej czerni.

Obecnie widzę tylko włókno węglowe

Myślałem, że odciski palców na fortepianowej czerni i ekranie będą mnie wkurzać. Trzymam małą ściereczkę z mikrofibry w podłokietniku, na wypadek gdybym zobaczył dużo odcisków palców. 5 sekund z szmatką i jest jak nowa. Znacznie taniej niż nakładka. Działa dla mnie.

• Like
Reactions: ljmattox
Czy to wciąż błyszczące, czy też ma strukturę włókna węglowego (nawet jeśli symulowaną)? Wiele osób kupuje osłony, aby pozbyć się błyszczącego magnesu na odciski palców... a nie pokrywać go innym magnesem na odciski palców.
Sądzę, że można by to pomalować bezbarwnym matem przed przyklejeniem.

61 - 80 of 110 Posts