Kia Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I just put a used engine in a 99 sephia,,and it wont start ,not gettin any fire to plugs,howdo ya check the coils? And is there any kind of security systems on it that will dissable the ignition? the car ran before and I usd the old coils ,ect . tried the new ones(that came with engine)any sugestion, all the fuses are good under hood, are there any in dash board ?
thanks
 

·
Premium Member
2015 Buick Verano "Leather Group", 2015 Kia Optima Hybrid
Joined
·
6,127 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I think I have the same problem. We just had quite a bit of snow here..and I had trouble getting it started on sunday. Went out today to start it up and nothing, no fire, the engine's not turning over and yet all of my interior devices are on, but it's acting like the battery died..is this the same problem?
 

·
Premium Member
2015 Buick Verano "Leather Group", 2015 Kia Optima Hybrid
Joined
·
6,127 Posts
Originally posted by KiaSephiapleasehelp@Jan 25 2005, 06:34 PM
I think I have the same problem.  We just had quite a bit of snow here..and I had trouble getting it started on sunday.  Went out today to start it up and nothing, no fire, the engine's not turning over and yet all of my interior devices are on, but it's acting like the battery died..is this the same problem?
well if it isnt cranking at all its not the plugs, wires, or coils. i suspect the alternator or starter motor! otherwise it would try to crank just wouldnt start..



100% free webcam site! | Awesome chicks and it is absolutely free! | Watch free live sex cam - easy as 1-2-3
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Originally posted by 1fastkia@Jan 26 2005, 11:55 AM
well if it isnt cranking at all its not the plugs, wires, or coils. i suspect the alternator or starter motor! otherwise it would try to crank just wouldnt start..
the stupidest thing happened last night.. I called someone out to my house to look at it when it did that...and as soon as he got here...BAM! it fired right up
:blink:
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
We are having the same problem with our 2002 Kia Spectra. Granted it had been sitting for about two weeks during bad weather, but we started it regularly and let it run to keep things operating smoothly.

THEN, I decided to drive it into town to pay the yearly taxes and registration on it and ..... it wouldn't start! It would grind like it was going to start, but wouldn't turn over enough to actually start the engine.

I checked the battery, plugs, coils, and wires......put fresh gas in it, checked the fuses.... and nothing. It still won't start. Grrrrrr!

Any ideas? I am at my wit's end with this car.

Any information you could provide would be greatly appreciated.

Thanks!
 

·
Premium Member
2015 Buick Verano "Leather Group", 2015 Kia Optima Hybrid
Joined
·
6,127 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Hmmm...... you explained that well. I realized, though, that it IS trying to crank, but just won't start. Does that change your diagnosis?

Thanks so much for taking the time to answer my posts. I'm so frustrated with this car. (I really like it and want to drive it - if only it would cooperate!) :huh:







"well if it isnt cranking at all its not the plugs, wires, or coils. i suspect the alternator or starter motor! otherwise it would try to crank just wouldnt start.."
 

·
Premium Member
2015 Buick Verano "Leather Group", 2015 Kia Optima Hybrid
Joined
·
6,127 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Battery tests fine. The spark is jut not getting to the system.....I'm wondering if the problem might be in the computer system.....
 

·
Premium Member
2015 Buick Verano "Leather Group", 2015 Kia Optima Hybrid
Joined
·
6,127 Posts
1 - 13 of 13 Posts
Top