For those of you who added HIDs - ? - Page 5 - Kia Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #41 of 46 (permalink) Old 12-14-2009, 07:50 PM
Senior Member
 
smuook's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Jacksonville, FL
Posts: 320
Drives: 2009 Borrego
Gallery: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Well that's very interesting. Not knowing about this issue at the time... I really didn't pay attention to the electrode or how it went it. Dealing with Borrego headlights is such a pain that I'm still not motivated to mess with it yet. I will get bored eventually and start trying to adjust it.

Glad to hear yours came out good though.

It shouldn't flicker. Check all your connections and make sure they are good. Since you have one good light and one flicker light... you can swap components one by one to the other light and see when the problem transfers (bulb then ballast). Do you have the smaller digital ballast or the bigger one? If it continues, tell your seller and see if they will supply new bulb/ballast.

Mine don't flicker at all... I have Xentec with digital ballast.


Last edited by smuook; 12-14-2009 at 09:27 PM.
smuook is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #42 of 46 (permalink) Old 12-15-2009, 07:51 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 23
Drives: 09 Borrego, 911RS, 1198, TZ125
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thanks smuook, I'll double check the connections maybe even change ground locations.

09 Boreggo EX V-6
jackski is offline  
post #43 of 46 (permalink) Old 12-15-2009, 07:52 AM
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 23
Drives: 09 Borrego, 911RS, 1198, TZ125
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Oh yes,big generic ballasts. (no name)

09 Boreggo EX V-6
jackski is offline  
 
post #44 of 46 (permalink) Old 12-15-2009, 08:31 AM
PLP
Super Moderator
 
PLP's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Haslett, MI, USA, Earth
Posts: 6,803
Drives: 2016 FIAT 500X Trekking Plus AWD; 2016 Kia Forte5 SX 1.6T A/T
Gallery: 3
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 330 Post(s)
Garage

I would suspect the ballast rather than the lamp itself.
It may not keep voltage within spec (85V).
If you can, move the ballast to the other side and see if anything changes.

I had the old ballasts before and the lamps flickered (always) after around 3-5 minutes after initial ignition. But the light was constant - no permanent flickering.

There is a chance this is the lamp. It may have some incorrect gas mixtures. But this might be easily excluded by comparing light intensity and color. Look on them (not directly) or use white screen, and if you see exactly the same color - they should be fine.
Better fix this problem soon, because it may damage the lamp. The worst thing you can do to HID lamp is to turn it off, and turn on back again (when it is still hot). Doing that will shorten lamps life.
Word of explanation - HID light bulb is called lamp, because it does not work like a light bulb (filament), but it is high intensity discharge lamp.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
USA - paid, repair manual

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Canadian owner manuals (still free)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Europe - paid, repair manual

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Do you talk/text and drive? Watch it. Very interesting test:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
PLP is offline  
post #45 of 46 (permalink) Old 12-15-2009, 07:53 PM
Senior Member
 
EXV8's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 221
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

The Flickering is due to the ballast not the bulbs. If they are not the slim small digital ballast they will flicker. The big ballasts tend to flicker and sometimes will even fail to ignite a lamp when turned on.
EXV8 is offline  
post #46 of 46 (permalink) Old 12-16-2009, 10:36 AM
PLP
Super Moderator
 
PLP's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Haslett, MI, USA, Earth
Posts: 6,803
Drives: 2016 FIAT 500X Trekking Plus AWD; 2016 Kia Forte5 SX 1.6T A/T
Gallery: 3
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 330 Post(s)
Garage

Quote:
Originally Posted by EXV8 View Post
The Flickering is due to the ballast not the bulbs. If they are not the slim small digital ballast they will flicker. The big ballasts tend to flicker and sometimes will even fail to ignite a lamp when turned on.
I had them for one year and could not complain.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
USA - paid, repair manual

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Canadian owner manuals (still free)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Europe - paid, repair manual

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Do you talk/text and drive? Watch it. Very interesting test:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
PLP is offline  
Reply


Top

  Kia Forum > KIA Models > Kia Mohave & Borrego



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has anyone added an OEM backup camera? roblesjant 3G (2012 - 2017) Rio 0 01-15-2018 01:09 PM
U.S. 2016 SXL 2.0T with HIDs owners cechin 2016+ Sorento 13 01-07-2018 09:37 PM
Aftermarket HID's DaveBK 3G (2006.5+) Magentis & Optima 11 05-31-2009 11:59 PM
Installed 10K Hids PIC INSIDE NOW 1fastkia 2G (2003-2010) Sportage 13 03-01-2009 06:52 PM
Confused on factory HID's..2003 Kia Optima kia n00b 1G/2G (2001-2006) Magentis & Optima 3 11-01-2007 09:12 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On