no cluster operation with code b1613 - Kia Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-19-2016, 10:31 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Location: Canada
Posts: 2
Drives: g37x
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
no cluster operation with code b1613

hello guys,

i have a 2010 borrego v8 and came in with no cluster operation with check engine light on with code b1613 lost communication to clu

I tested all the fuse, tested all the wiring from dlc to cluster, from IPM module to cluster, Power side to cluster, ground side to cluster and all of them are fine. but i have no cluster operation No lights, speedo, rpm and other gauge are working. the onlly thing that lights up are check engine light, and airbag and immobilizer.

anyone one here experienced this kind of problem or have experienced fixing this before? or you guys think it will be the cluster?

new cluster are 4000k according to kia dealership here in canada

bryanb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-19-2016, 10:42 PM
Full Member
 
Canine's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Lexington South Carolina
Posts: 130
Drives: 15 K900, 13 Sportage
Gallery: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 33 Post(s)

Yep most likely the cluster...and KIA will send it out to have the mileage programmed into the new one takes about 3 days
Canine is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-20-2016, 09:26 AM
Full Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: So. California
Posts: 103
Drives: 09 Borrego EX V8 2WD
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)

HavasuPaPa is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-20-2016, 11:19 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Location: Canada
Posts: 2
Drives: g37x
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
I checked those.. the problem here is mine is KM not MPH also they have temp gauge mine doesnt. so Im worried if i buy then and the pin connector dont fit.. do know guys know any place or site where i can get them for KM/H

thanks
bryanb is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Mohave & Borrego



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 Forte SX P0017 Code Impaqt Kia Forte/Cerato (TD) and Koup Discussion Forum 0 08-17-2016 11:52 PM
Key code format jakejack 2016+ Sorento 4 05-17-2016 04:30 PM
Just bought A Code Reader! Actron Autoscanner CP9670 2012kiario5owner 3G (2012 - 2017) Rio 6 12-25-2015 12:56 AM
Replace 2005 Kia Rio Speedo/Tach Cluster Pishon Do it Yourself 1 02-18-2011 12:44 PM
P0133 code and cracked exhaust manifold slydog 2G (1998 - 2001) Sephia 7 07-26-2010 10:39 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On