Aftermarket alarm/remote start help - Kia Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-19-2015, 04:07 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Aftermarket alarm/remote start help

Hello Everyone!

I am new to this forum and wondering if someone can help me with my aftermarket alarm/remote start issue.

I have purchased a Crimestopper SP-502 paired with a Fortin EVO-ALL immobilizer bypass and installed it in my 2009 Kia Borrego.

Alarm wiring from wirecolor.com.
Bypass wiring from Fortin website

Here is my issue:

1. When I arm my car with new alarm, its goes off in approximately 15 seconds. I would try to arm it again, and it goes off again in 15 seconds. When I check LED light for diagnostics, its shows 2 LED Flashes = Door Violation. I have checked my connection from Trigger Inputs to rear area module right side 44-pin harness "yellow" wire pin #7 and it looked good (connection has been hard-wired). Is there something missing to connect? please advise.

2. Remote start will ONLY work 1st and sometimes 2nd tries after connecting the battery. They it would not turn over after that. When I check LED light for diagnostics, its shows 5 Parking Light Flashes (5 LED Flashes) = Ignition On before Remote Start. They I would disconnect battery and reconnect and same cycle where it only turns on 1st and sometimes 2 tries. Please advise.

Thanks for your help!

BlueBorrego is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-26-2015, 09:15 AM
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Eden, NC
Posts: 39
Drives: 2009 Borrego Limited
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

https://www.kia-forums.com/kia-mohave...r-starter.html

And just so you know...I did not ever try again. Wasn't worth the hassle anymore.
MonkeyThumper is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Mohave & Borrego



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Push Button Start Intermittent Failure b1uebird 2014 - 2015 Sorento Forum 16 09-17-2018 05:49 PM
Aftermarket Remote start for 2017 EX Apple Play ? Rick Loving 2016+ Sorento 1 07-14-2018 07:53 AM
2013 Kia Rio SX Hatch - Starting Problems (Auto- push button Start) psyou97 3G (2012 - 2017) Rio 1 08-09-2017 09:36 AM
Aftermarket Remote Start installed in 2015 Sorento, but have questions. jmattick 2014 - 2015 Sorento Forum 1 01-13-2016 07:13 PM
Intermittent start problem-seems heat/sun related entletank 2G (1998 - 2001) Sephia 6 05-11-2009 01:49 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On