Still not shifting out of first - Kia Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 12-10-2014, 09:53 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Location: Jacksonville, FL
Posts: 7
Drives: 2003 Kia Optima
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Still not shifting out of first

I have a 2003 Kia Optima 2.4 originally it was throwing a tps code, and would not go faster then 10 mph. Replaced the TPS. Still not shifting out of first. Then it would stall going up hill. The fuel pump fuse was fine. Replaced the fuel pump, intake fuel filter and breather screen all of which were orginal to the car so I do not feel bad about that. Then the sending unit died. So had to replace the whole assembly, but hey now the next time the fuel pump needs replacing I have the spare. It starts again, yeah.

I can start it in park the engine revs just fine. Idles a little rough at the end but there is fuel getting to the engine. I put it in drive and it won't shift out of first. I tried a new MAP sensor and cleaned the IAC valve. Still getting the same behavior. I replaced the MAF sensor with a remanufactured part. It still revs in park. Engage drive and it runs. The car will not shift to second. When the engine warms up it stalls every few feet. Pressing the gas pedal again in park the engine revs. In drive it stalls. The Temp gauge does not show the engine running hot.

Is this a bad PCM?

tricia is offline  
 

  Kia Forum > KIA Models > Kia Magentis & Optima Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2016 Hard shifting Issue patmandan 2016+ Sorento 2 05-24-2018 08:29 AM
shifting problems in 08 sorento ex xander_sam 2003-2010 Sorento Forum 27 03-12-2017 02:26 PM
98 sephia corroded shifting shaft motyen Kia Sephia Forum 3 10-30-2009 09:04 PM
Kia having shifting problems, loss of power, o/d light and engine lights on... HELP!! areese6 2G (1998 - 2001) Sephia 4 04-16-2008 03:48 PM
Shifting Problems lpaz 1G (2001-2005) Rio 3 12-09-2006 08:19 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On