Acceleration Problem - Kia Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 09-11-2014, 02:22 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Acceleration Problem

My girlfriend owns a 2008 Kia Optima LX with just a little over 80k miles and a 2.4L 4 cylinder engine. The problem started today when she was on her way to and from work and when I took it out to test drive it. For me the problem happened around 45 mph and her it happened at any speed. The car would accelerate as normal when you press down on the accelerator. But it would lose power as if you were moving your foot off the pedal. When you take your foot off and reapply pressure to the pedal it would accelerate as normal. I got it home and took out the air filter thinking it could be that. About 1.5 miles from my house it happened again with the air filter out. This time I kept my foot on the pedal and tapped it from the half position to the floor board a few times. When I did this it started to accelerate as normal after a few taps. When making my return trip it occurred in a parking lot while i was going 20 mph, but caught it self and returned to normal. Also for additional info she had the check engine light on for a year but it recently went away. I have no idea what code it was giving. Any information is much appreciated. Thank in advance.

FdgeKake is offline  
 

  Kia Forum > KIA Models > Kia Magentis & Optima Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Amanti: Has anybody actually solved the acceleration problem? Defluo 1G Kia Amanti & Opirus Forum 7 01-18-2018 08:52 AM
airflow problem on KIA 2015 Sorento rrdracut 2014 - 2015 Sorento Forum 11 08-03-2015 08:59 PM
Kia Magentis 2.0CRDi -07 Acceleration Problem Loco02230 3G (2006.5+) Magentis & Optima 0 07-23-2015 06:09 AM
MT Reverse Problem / Fuel Sending Unit Question 2006Sorento 2003-2010 Sorento Forum 2 01-09-2007 11:14 AM
Demister and intermittent wiper problem hchan 2003-2010 Sorento Forum 0 10-28-2006 03:37 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On