2013 1,6 rpm problem? - Kia Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-02-2018, 04:50 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Location: FIN
Posts: 4
Drives: Cee'd 2013
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
2013 1,6 rpm problem?

I have a 2013 cee'd, when the engine is warm the idle rpm sits at about 600. If i press the accelerator slowly the rpm jumps to about 1400-1500, and no matter how lightly I try to ease off it dropw back to the idle range. While driving this seems to affect the car by either constantly wanting to increase the car's speed or engine breaking when letting just the smallest amount.

Just had it in at the KIA service and the said they could'nt find any faults and that my "problem" is most likely a feature. The car still has factory warranty.

Any ideas? Is this a feature?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

matti.farrand is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-30-2019, 08:08 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Location: Oxford,UK
Posts: 4
Drives: Kia Ceed 1.6 GDI 2013,Mazda 6 2.0i 2013
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Quote:
Originally Posted by matti.farrand View Post
I have a 2013 cee'd, when the engine is warm the idle rpm sits at about 600. If i press the accelerator slowly the rpm jumps to about 1400-1500, and no matter how lightly I try to ease off it dropw back to the idle range. While driving this seems to affect the car by either constantly wanting to increase the car's speed or engine breaking when letting just the smallest amount.

Just had it in at the KIA service and the said they could'nt find any faults and that my "problem" is most likely a feature. The car still has factory warranty.

Any ideas? Is this a feature?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
I have Kia Ceed 2013 1.6 petrol and dont have this problem
horvi001 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-31-2019, 01:23 AM
Member
 
tdodd's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Essex, UK
Posts: 63
Drives: Cee'd 2 CRDi(126)
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)

I have a Cee'd 1.6 CRDi, MY13, registered December 2012. I don't have this problem either. If it is a feature it is a stupid one. It is not a feature.

MY13 (registered 2012) Kia Cee'd 2 1.6 CRDi 126BHP Manual Hatchback
tdodd is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Cee'd Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 KIA FORTE KOUP RADIO PROBLEM!! (checked fuse) Viiveyy Kia Forte/Cerato (TD) and Koup Discussion Forum 2 09-04-2018 11:55 PM
Picanto 2013, start problem Paul Bridge Kia Picanto Forum 0 03-09-2016 12:08 PM
Group Facebook for the motor problem on kia forte / koup / 2.0 / 2010 to 2013 guiallard Kia Forte/Cerato (TD) and Koup Discussion Forum 0 01-27-2016 08:06 PM
2013 Base model odometer problem TexasDave Kia Soul Forum 3 12-30-2015 12:19 PM
Clicking sound from AC 2007 Sportage Video of problem Jaakko Young 2G (2003-2010) Sportage 4 09-11-2015 04:11 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On