Ground when running status - Kia Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-02-2015, 07:55 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Ground when running status

I installed a factory OEM remote starter U85601D000 in my KIA Rondo 2007, but didn't realize that I would need a bypass with that. All bypass in the market require a ground when running, GWR status. Would anyone know where I can find the GWR status wire ? The remote starter is installed correctly, all other functions work except that the car cranks up but does not start.

spiyarali is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-04-2015, 08:44 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
I ended up taking the car to a local shop that does remote starter installations. They didn't give me much details, but used a relay to get this status from ignition.
spiyarali is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-04-2015, 09:06 AM
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Atlanta, GA
Posts: 32
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)

I believe you connect GWR wire to the status output of the remote starter module which I think is a blue/white wire (not certain). I suppose a relay might be needed if you need to change polarity or there's an amperage difference in play but I'm not looking at the installation manuals for each. Depends on the car. I installed a basic Avital remote start/keyless entry setup in my 2006 Spectra last weekend. I read that only Canadian models of my year/model require a bypass and, must be true - I didn't need one, thankfully - just more stuff to stuff under the dash and wire up! Glad it's working.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wildcatgoal is offline  
Reply

  Kia Forum > Technical > Do it Yourself



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 Sportage Electrical Tear Down Markfothebeast 1G (1993 - 2002) Sportage 31 06-24-2017 08:21 PM
blower not working any sspeed 2007 Sportage LX Rainyday 2G (2003-2010) Sportage 12 12-06-2015 08:44 AM
99 Kia Sportage Running Rough wendyt_72 1G (1993 - 2002) Sportage 1 05-28-2009 08:55 AM
GROUND out when running nilu121 1G (1993 - 2002) Sportage 2 02-11-2009 07:11 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On