2003 Kia Rio blowing EMS fuse after new deck instillation - Kia Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-17-2015, 07:33 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Thumbs down 2003 Kia Rio blowing EMS fuse after new deck instillation

Everything is hooked up correctly and the ems fuse does not blow when the faceplate is off of the deck. i can drive forever....until i put the faceplate on the deck moments after putting the faceplate back on the deck the Ems fuse blows again until i remove the faceplate to my deck everything has been checked, nothing shorting out all wires are covered everything seems to be fine however the fact that when replacing the faceplate onto the deck the 10 amp Ems fuse blows again....i have no idea what this can be battery is good alternator is good just have no clues as to what is going on....

Johnnie Juice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-17-2015, 09:36 PM
Veteran
 
KIAZILLA's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Shelton, WA
Posts: 1,515
Drives: 06 KIA Spec5, 2000 HD Roadking
Gallery: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Garage

Just a guess here, but it sounds as if you have a wire grounding out somewhere. Check all the wiring to make sure there is no bare wire showing which could arc out. It may be that your headunit is not powered up when the faceplate is off.
KIAZILLA is offline  
Reply

  Kia Forum > Technical > Car Audio, Video & Electronics



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Module one fuse keeps blowing tt101 2011 - 2013 (XM) Sorento Forum 5 07-04-2019 04:00 PM
crank no start, blowing 15A main fuse tigerearth 1G (1993 - 2002) Sportage 14 11-12-2010 03:28 PM
Keeps blowing 15 amp ecu fuse bobo Kia Magentis & Optima Forum 2 04-13-2009 07:47 AM
2005 Amanti Blowing LAN fuse airrocket 1G Kia Amanti & Opirus Forum 0 01-18-2009 10:10 PM
sedona 2.9crdi blowing window fuse m-k Kia Carnival & Sedona Forum 1 08-13-2008 03:19 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On