06 Sportage turns and turns - Kia Forum
 1Likes
  • 1 Post By Lou O.
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-23-2019, 10:43 PM Thread Starter
Newbie
 
James@Kia's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: CA
Posts: 1
Drives: 2006 Sportage
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Angry 06 Sportage turns and turns

My 06 Sportage, just cranks and cranks, coil spark yes, fuel to manifold yes, was running home from work quick stop at the atm turned it off got back in, then nothing.. no codes or lights. Replaced cam position sensor but I really donít want to just blindly throw money into it. I was thinking some sort of injector thing.... any ideas. It doesnít try to fire.

[email protected] is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-24-2019, 07:11 AM
Full Member
 
Lou O.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Fairfield Glade, Tennessee
Posts: 102
Drives: 2019 Kia Sportage. SX with AWD. 2.0L Direct Injected Turbocharged & Intercooled Gas.
Gallery: 0
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Garage

Your going to need a professional diagnosis on this one + a tow to the shop. Sorry.....
ron1004 likes this.
Lou O. is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-24-2019, 10:33 PM
Newbie
 
Join Date: Jun 2019
Location: VA
Posts: 8
Drives: 18 Soul ! , 2000 Explorer Limited 5.0 AWD
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)

Possibly might be a failed crankshaft position sensor. Check all the fuses under the hood and in the cabin. Check for proper relay function as well.
Thaxman989 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-25-2019, 06:32 AM
Super Moderator
 
ron1004's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: USA
Posts: 8,469
Drives: 1999 Kia / 기아 Elan, 2017 Ford Edge Sport, 2015 Ford Mustang, 2008 Harley Nightrain
Gallery: 13
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 712 Post(s)
Garage

Question

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
My 06 Sportage, just cranks and cranks, coil spark yes, fuel to manifold yes, was running home from work quick stop at the atm turned it off got back in, then nothing.. no codes or lights. Replaced cam position sensor but I really donít want to just blindly throw money into it. I was thinking some sort of injector thing.... any ideas. It doesnít try to fire.
What's the mileage?

What's the service history?

What oil service interval, oil used, and oil filter used?

When last was the timing belt changed?

Quality and not quantity counts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Sig image is 500X100 at 11.7 kb
ron1004 is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Sportage Forum > 2G (2003-2010) Sportage



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On