Speedo, Fuel gauge and odometer stopped working - Kia Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 01-02-2010, 06:20 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Aberdeen, Scotland
Posts: 2
Drives: Kia Picanto 1 2009
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

(Thread Starter)
Default Speedo, Fuel gauge and odometer stopped working

During the current cold weather here in Scotland I had left my Picanto parked up for 6 days. When I went to start it again after clearing it off snow it started first time but the dash instruments have stopped working.

The fuel gauge and speedo dont move and the digital odometer does not come on. Also the engine coolant light comes on and stays on. I have checked the coolant level and it is fine.

Is it worth checking the fuses or should I just put in to the dealer to get repaired?

Any advice would be most appreciated.
lawro101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 01-02-2010, 08:55 AM
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nottinghamshire,England
Posts: 40
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Default

Yes, Try checking the cluster fuse,witch is in the driver side knee bolster.
If you find it has blown there are spare fuses in the engine compartment box.i have not known fuses to blow due to cold though?
gazcaz is offline  
#3 (permalink) Old 01-02-2010, 10:21 PM
Memorial Super Moderator
 
pulsar86's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sunshine Coast,Queensland, Australia
Posts: 2,863
Drives: 2005 Kia Cerato LD [2L petrol] manual, 1986 Nissan Pulsar hatch
Gallery: 3
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Default

The problems are probably all related to the cold conditions over there at the moment, might be power supply related maybe low voltage from battery due to the cold. Probably worth at least reporting it to the dealer though.

TAKE YOUR TIME, THINK IT OUT, DO IT RIGHT, DO IT ONCE!! original quote by me as far as I know. :rolleyes:
ALL MEMBERS PLEASE FILL IN USER PROFILES. DETAILS HELP OTHER MEMBERS HELP YOU .
pulsar86 is offline  
#4 (permalink) Old 01-07-2010, 06:49 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Exclamation Same problem in Germany

Hi all,

I have the exact same problem here in Germany. Speedo, fuel gauge and tachometer won't work. I already checked all the fuses under the dashboard and in the engine compartment. They are all OK.
Any idea or suggestion on this issue is highly appreciated.

Greetings and a happy new year to all of you from Germany
Juergen
Ladi1968 is offline  
#5 (permalink) Old 01-09-2010, 09:12 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Aberdeen, Scotland
Posts: 2
Drives: Kia Picanto 1 2009
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

(Thread Starter)
Default Speedo, Fuel gauge and odometer stopped working

I started my car last night and everything was back to normal. It was a little bit warmer so it must have been the cold weather that caused the initial problems. I will keep an eye on this and if it happens again I will put the car back to the main dealer as the car is only 3 months old.
lawro101 is offline  
#6 (permalink) Old 01-09-2010, 01:46 PM
Memorial Super Moderator
 
pulsar86's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sunshine Coast,Queensland, Australia
Posts: 2,863
Drives: 2005 Kia Cerato LD [2L petrol] manual, 1986 Nissan Pulsar hatch
Gallery: 3
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Default

Good the car is back to normal. I had an other idea maybe the contacts to the insrtuments behind the dash were affected [terminal fit and tightness altered] by the cold conditions and the contacts returned to normal with a bit more warmth.

TAKE YOUR TIME, THINK IT OUT, DO IT RIGHT, DO IT ONCE!! original quote by me as far as I know. :rolleyes:
ALL MEMBERS PLEASE FILL IN USER PROFILES. DETAILS HELP OTHER MEMBERS HELP YOU .
pulsar86 is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Picanto Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On