Turn signal defect - Kia Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 04-20-2009, 11:25 AM
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 19
Drives: 2008 Kia Rondo LX I4, volcanic red
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Default Turn signal defect

Has anyone noticed this problem with thier Rondo turn signals? For some reason the left turn signal blinks much slower than the right one does.

This is not only irritating to me and my wife, but worries me about the rest of the vehicle.

I've only owned my Rondo for 46 days 17 hours and 13 minutes, I know.. but what if this blinking problem is caused by a defective ECU? That could leave me stranded somewhere, which is a concern to my entire family.

I have scheduled a visit with my local dealers service department to see if they can determine the cause of the anomoly before it gets worse.
toddcrispin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 04-20-2009, 06:14 PM
Veteran
 
conwelpic's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: PEC, Ontario, Canada
Posts: 5,994
Drives: 2012 Soul 4u, 2.0L, auto, sunroof, UVO - Mint
Gallery: 38
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 62 Post(s)
Garage

Default

I don't have the problem, so its best for your dealer to sort out.

You keep track of how long you owned it to the minute, was that from the time you signed the bill of sale or the time you drove it off the lot

but worries me about the rest of the vehicle - in what respect!

Last edited by conwelpic; 04-21-2009 at 10:20 AM.
conwelpic is offline  
#3 (permalink) Old 04-20-2009, 08:48 PM
Full Member
 
Dakota29803's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Aiken, SC
Posts: 109
Drives: 2007 Kia Rondo 5 seat EX I4
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Default

Quote:
Originally Posted by toddcrispin View Post
Has anyone noticed this problem with thier Rondo turn signals? For some reason the left turn signal blinks much slower than the right one does.

This is not only irritating to me and my wife, but worries me about the rest of the vehicle.

I've only owned my Rondo for 46 days 17 hours and 13 minutes, I know.. but what if this blinking problem is caused by a defective ECU? That could leave me stranded somewhere, which is a concern to my entire family.

I have scheduled a visit with my local dealers service department to see if they can determine the cause of the anomoly before it gets worse.
In the old days, that would mean that one of the turn signal bulbs was burned out. Have someone look at the signals while they are blinking.
Dakota29803 is offline  
#4 (permalink) Old 04-20-2009, 09:04 PM
PLP
Super Moderator
 
PLP's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Haslett, MI, USA, Earth
Posts: 5,927
Drives: 2007 Kia Rondo EX V6 2.7 5P A/T; 2009 Hyundai Elantra GLS, 2.0, I4, 5 SPD M/T sedan
Gallery: 3
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Garage

Default

Quote:
Originally Posted by toddcrispin View Post
Has anyone noticed this problem with thier Rondo turn signals? For some reason the left turn signal blinks much slower than the right one does.
what about hazard signals? How they blink?
Like Dakota29803 said - it could be burned turn signal bulb, so does the left blink slower than right, or right faster than left? Comparing to the initial stage or hazard signals.

Check the bulbs first. I believe you did...

www.kiatechinfo.com USA - free service, manuals www.kia.ca/kia-owners-manuals Canada www.kia-hotline.com Europe (paid service!) www.kia.ca/pages/owner/OwnersManual.aspx?lang=en manuals - must pick model, Canadian version - for free
PRINT IT and put on your car Do you talk/text and drive? Watch it: http://www.oprah.com/oprahshow/Watch...bsession-Video
PLP is offline  
#5 (permalink) Old 04-21-2009, 08:35 AM
Member
 
checkengine's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: terrebonne,qc,ca
Posts: 32
Drives: 08 rondo ex, and 03 elantra
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Send a message via MSN to checkengine
Default

one thing...burn bulb!
checkengine is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Carens & Rondo Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On