UVO Radio stopped working - Page 3 - Kia Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 23 (permalink) Old 01-23-2015, 10:31 AM
Veteran
 
conwelpic's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: PEC, Ontario, Canada
Posts: 7,849
Drives: 2016 Soul SX - Caribbean Blue
Gallery: 38
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 368 Post(s)
Garage

sblake5 - I agree with your comments, I have owned my Soul for over 3 years and it has the UVO system and no problems with it whatsoever. I've had one warranty claim which was a defective lens for the backup camera (it got moisture in it), other than that no problems at all, just regular maintenance.
I've just turned 71.

conwelpic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 23 (permalink) Old 03-20-2016, 02:27 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 1
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

I'm having similar problem. 2012 Kia Soul with uvo. Radio worked fine. Came out next day, radio powers up but no sound. Clock was reset tom12:00. Checked all fuses twice. Pulled radio. I've got no constant power on yellow wire. I do have switched power on red. I have heard that some models have a code that you need to enter to get them back up and running. I have seen many posts about entering codes (0000 or1111) but never how this code is entered. Any help is appreciated.
Jobis6 is offline  
post #23 of 23 (permalink) Old 03-20-2016, 03:33 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Halifax, Nova Soctia
Posts: 375
Drives: 2012 Rio SX Hatch
Gallery: 9
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)

there is a recall on the UVO units for the rio if you bring it up with the dealer.
my touchscreen didn't work well, the backup camera would stay on when driving forward, and sometimes i couldn't turn the screen off using the "off" button that is displayed when the radio is off.
they replaced the entire unit with a new one that looks the same, but is made by a different manufacturer.
i suggest that if you have ANY issues with the UVO you bring it up with the dealer, as likely those models made by the first mfg. are all being replaced as issues are brought forward by the customers.
LordHelmet is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Rio Forum > 3G 2012+ Rio



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On