Apple Carplay - Kia Forum
 2Likes
  • 2 Post By plawless
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-26-2017, 09:21 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ontario Canada
Posts: 4
Drives: Sorento 2017
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Apple Carplay

Hi Everyone,
I joined the Kia family not too long ago. I have a 2017 Sorento (Canadian) EX.
Glad to be part of the community! Anywho, my carplay seems to have a mind of its own sometimes and I can't find anything online of a similar issue I am having. Often when I receive texts and touch the notification bar that comes up, it will pause my music but Siri won't actually read the message. Then after she will ask if I want to reply, but I never did hear the message just silence! I've tried to trouble shoot with, volume on my phone, toggling the silent/loud modes on my phone and looked around in my iPhone settings. Also today my navigation sound just decided to not work through my car speakers? I read somewhere that it can be gitchy without an apple cord, so I used my original one and issues persist. Is anyone else getting this? Does anyone think the dealer can help? Or should I go to Apple? Anyone else experiencing diffeeenr carplay problems?

Thanks!

Mattminn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-26-2017, 09:22 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ontario Canada
Posts: 4
Drives: Sorento 2017
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
I should add that sometimes Siri does read the message and it works great but I'd say 60% of the time, she gives me the silent treatment and I need to actually unlock and look at my phone to read the text...
Mattminn is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-28-2017, 02:32 PM
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Location: Maryland
Posts: 17
Drives: 2017 Sorento SXL AWD
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)

I use CarPlay all the time (including sending and receiving messages) and have never had that issue. I am using a non-Apple cord as well -- a 1ft cord from Anker so my phone easily fits in the storage area even when it is plugged in. Do you have the latest version of iOS installed? Other than that I can't think of any reason why you might be having issues.
JBradley is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-28-2017, 09:56 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ontario Canada
Posts: 4
Drives: Sorento 2017
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Yeah I'm up to date on my iOS and I've tried 3 iPhone's and the same glitch happens. I can't find anything on the internet but about it. Perhaps I'll call the dealer.... I'll update once I speak with them
Mattminn is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-20-2017, 05:40 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ontario Canada
Posts: 4
Drives: Sorento 2017
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Update:
I've gone to apple through a genius appointment and forums. They have never heard of this problem. They told me to wipe my phone and restore it (but I knew this wouldn't fix as its multiple iPhones) but I did it anyway and same result. Says you have a new text from whoever then cuts with silence until asking "do you want to reply".

After that I contacted Kia, they have never heard anything about this issue but suggest I reset my radio by pulling the fuse and if not then disconnecting the battery. If that fails they said they would need to replace the entire radio through warranty. Before I go ahead with that, has anyone else come across this or have any suggestions that perhaps I have not tried yet?

Thanks everyone!
Mattminn is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-21-2017, 04:30 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2017
Location: Louisiana
Posts: 14
Drives: 2017 Sorento SXL
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)

Quote:
Originally Posted by Mattminn View Post
Update:
I've gone to apple through a genius appointment and forums. They have never heard of this problem. They told me to wipe my phone and restore it (but I knew this wouldn't fix as its multiple iPhones) but I did it anyway and same result. Says you have a new text from whoever then cuts with silence until asking "do you want to reply".

After that I contacted Kia, they have never heard anything about this issue but suggest I reset my radio by pulling the fuse and if not then disconnecting the battery. If that fails they said they would need to replace the entire radio through warranty. Before I go ahead with that, has anyone else come across this or have any suggestions that perhaps I have not tried yet?

Thanks everyone!
I use Carplay and I have not had this issue at all. Here is something else to try. Go into your carplay setting and remove the vehicle. Then restart you iphone. After it restarts, plug it back in and reconnect. Also, I think there are some siri privacy settings. Settings -> Siri -> and make sure "Access when locked" is enabled. Also, make sure carplay can be accessed when you phone is locked. Settings -> General -> Carplay -> Kia Motors -> and make sure "Allow carplay while locked" is enabled. Try these and see if it helps.
hand-filer and dardsa like this.
plawless is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Sorento Forum > 2016+ Sorento



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On