no Idle sputtering when accelerating - Kia Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink) Old 09-16-2011, 10:18 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Default no Idle sputtering when accelerating

Hello guy I'm new to this forum recently bought a 97 sportage to fix it and use it as a daily driver, the problem is as soon as soon as i come to a stop its start sputtering and dies i have to keep accelerating.Went to advance and they check for codes only code that shows is for the downstream oxygen.

How many oxy gen sensor does the 97 sportage has and where and where they at?

Could a bad oxygen sensor make my make my car act the way is acting.nqt
maximus_pr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 09-16-2011, 10:27 AM
Veteran
 
aquanaut20's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fraser Valley, BC, Canada
Posts: 1,358
Drives: Caribou, Otter, Buffalo
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 33 Post(s)

Default

Which engine do you have??

Both O2 sensors are downstream,
B1S1 is downstream of the engine, sends data to ECU to regulate fuel.
B1S2 is downstream of the CAT converter, only monitors the CAT efficiency...

Need correct code to further advise.... Philip
aquanaut20 is offline  
#3 (permalink) Old 09-16-2011, 10:44 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Gallery: 0
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)

Thread Starter (Thread Starter)
Default

don't know code guy from advance never gave it to me he just told me

my engine 2.0 gasoline

so far i only see 1 o2 sensor located after exhaust manifold nothing near before or after cat
maximus_pr is offline  
Reply

  Kia Forum > KIA Models > Kia Sportage Forum > 1G (1994 - 2002) Sportage


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On